EGYHÁZI HOZZÁJÁRULÁS

Egyházi hozzájárulás

Napjainkban az önkéntes egyházi hozzájárulás (közkeletű nevén „egyházi adó”) az egyház általános irányelve szerint a személy éves jövedelmének 1%-a, melyet a hívő saját helyi közössége javára adományoz. Az egyház sokrétű feladatainak (hitéleti, karitatív, hitoktatói, ifjúsági stb.) ellátásához szüksége van anyagiakra is. Különösen fontos ez napjaink romló gazdasági viszonyai között. Tapasztalataink szerint elsősorban a „szegény asszonyok két fillérje” (vö. Mk 12, 42-44) adja az egyházi adóból származó jövedelmek nagy részét. Olyanok is vannak, akik eddig még nem is hallottak erről a kötelezettségről. Aki komolyan veszi hitét, az támogatja az egyházát. Az egyházi hozzájárulás az év során bármikor, akár több részletben is befizethető. Napközben a plébánia irodájában, vagy a templomban található csekken.

Híveinknek a támogatást előre is hálásan köszönjük, Isten fizesse vissza nekik százszorosan!

Badacsonytomaj Szent Imre Plébánia

 

(Ez az önkéntes egyházi hozzájárulás nem azonos a személy éves adójának központilag felajánlható 2 x 1%-ával, melyből az egyiket a Magyar Katolikus Egyház 0011 technikai kódjára, a másikat valamelyik közérdekű alapítvány javára, évente egy alkalommal, az adóbevallásának benyújtásakor ajánlhat fel.)

Egyházi hozzájárulást  az alábbi számlaszámra utalva is ki lehet egyenlíteni, a közlemény rovatba mindenképpen írják oda (egyházi hozzájárulás) !

Isten fizesse meg!

2024-BEN AZ EGYHÁZI HOZZÁJÁRULÁS ÖSSZEGE: 6000,-Ft/év/keresőképes

5000,-Ft/év/nyugdíjas

 

Badacsonytomaj: MBH BANK: 72800030-15304537